Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Ryhmät

Alkeiskurssi nuoret ja aikuiset (yli 11 v)

Alkeiskurssilla oppilas tutustuu Taekwon-Do:on yleisesti sekä opettelee lajin alkeet.
Harjoitukset koostuvat tyypillisesti perustekniikka-, lyönti- ja potkuharjoituksista.
Kurssin päätteeksi oppilas voi osallistua vyökokeeseen, jossa voi ansaita ylemmän valkoisen tai jopa keltaisen vyöarvon. Kurssin jälkeen oppilaalla on tarvittavat tiedot jatkoharjoitteluun, jolloin oppilas voi turvallisesti siirtyä ylempien vöiden ryhmään.

Kurssin aloittaessasi sinun ei tarvitse olla fyysisesti huippukunnossa, sillä harjoituksiin sisältyy aina myös lihas- sekä peruskuntoharjoituksia.

Kurssilla käydään läpi ITF Taekwon-Don salikäyttäytymissäännöt, opitaan lajin historiaa ja opetellaan harjoitusmetodit turvalliseen ja tehokkaaseen kamppailuharjoitteluun.

Kurssin päätteeksi oppilas voi osallistua vyökokeeseen, jossa voi ansaita ylemmän valkoisen
tai jopa keltaisen vyöarvon. Kurssin jälkeen oppilaalla on tarvittavat tiedot jatkoharjoitteluun, jolloin oppilas voi turvallisesti siirtyä ylempien vöiden ryhmään.

Alkeiskurssi juniorit 9-10 v

Juniorit opettelevat kamppailutaitoja jo hieman lajiomaisemmin kuin pikkujuniorit. Junioriryhmissä ensisijainen tavoite on kuitenkin tarjota kiva, hauska ja positiivisesti harjoittelijan henkisiä- ja fyysisiätaitoja kehittävä harrastus!

Ryhmän pelisäännöt syyskaudelle 2020.

Alkeiskurssi pikkujuniorit 6-8v

Kurssilla opitaan motorisia taitoja kamppailullisen leikin ja liikunnan kautta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Pikkukamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa.

Ryhmän pelisäännöt syyskaudelle 2020.

9 gup – Dan (jatkoryhmä)

Alkeiskurssin jälkeen harjoittelija siirtyy treenaamaan muiden vyöarvojen kanssa samaan ryhmään. Taekwon-Do:ssa on käytössä vyöarvot, jotka ovat 10 gup – Dan.  Vyöarvoista kerrotaan lisää täällä.

D- ja C-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 10-vuotiaat ja nuoremmat harrastajat. Harjoituksia on 2 kertaa viikossa. Ryhmän pelisäännöt syyskaudelle 2020.

B-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 11-13-vuotiaat. Harjoituksia on 3 kertaa viikossa.
Ryhmän pelisäännöt syyskaudelle 2020.

A-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 14-17-vuotiaat. Harjoituksia on 3 kertaa viikossa. A-juniorit harjoittelevat aikuisten kanssa samassa ryhmässä.


Taekwon-Do on lajina elämän mittainen tie. ”Taekwon-Do on tieteellisiin menetelmiin perustuva keino hankkia kyky taistella sekä taito puolustaa itseään.”  Taekwon-Do:ssa harjoitelu kehittyy ja muuttuu. Jokaiselle vyöarvolle harjoitukset ovat eritasoisia, lajin harjoitukset kehittyvät ja muuttuvat vaativammiksi, perusasioita unohtamatta.