Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Ryhmät

Perhetaekwon-do

Kurssilla opitaan kamppailutaitoja yhdessä perheen kanssa leikin ja liikunnan kautta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Kamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa. 

Perhetaekwon-dossa käy perheryhmiä, johon kuuluu 1 aikuinen + 1-2 lasta (5-9v) tai 2 aikuista + 1 lapsi (5-9v). Aikuisen ei tarvitse olla oma huoltaja, mutta tässä tapauksessa oltava huoltajan suostumus. 

Ryhmän pelisäännöt lisenssikaudelle 2022-2023

Alkeiskurssi pikkujuniorit 7-9v

Kurssilla opitaan motorisia taitoja kamppailullisen leikin ja liikunnan kautta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Pikkukamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa.

Ryhmän pelisäännöt syksy 2022

Alkeiskurssi 5-100v Säynätsalo

Alkeiskursseilla opetellaan lajin perustekniikoita kuten liikkumista, Taekwon-Do asentoja, potkuja, lyöntejä ja torjuntoja sekä perusteet itsepuolustuksesta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Kamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa. Taekwon-Do on lajina elämän mittainen tie. Kurssi ei ole kilpailupainotteinen. Myöhemmässä vaiheessa kilpaileminen on mahdollista, mutta ei pakollista.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 5-100-vuotiailla kuntotasosta riippumatta!

Alkeiskurssi 10-17v

Alkeiskursseilla opetellaan lajin perustekniikoita kuten liikkumista, Taekwon-Do asentoja, potkuja, lyöntejä ja torjuntoja sekä perusteet itsepuolustuksesta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Kamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 10-17-vuotiaille kuntotasosta riippumatta!

Alkeiskurssi aikuiset

Alkeiskurssilla oppilas tutustuu Taekwon-Do:on yleisesti sekä opettelee lajin alkeet. Harjoitukset koostuvat tyypillisesti perustekniikka-, lyönti- ja potkuharjoituksista. Kurssin päätteeksi oppilas voi osallistua vyökokeeseen, jossa voi ansaita ylemmän valkoisen tai jopa keltaisen vyöarvon. Kurssin jälkeen oppilaalla on tarvittavat tiedot jatkoharjoitteluun, jolloin oppilas voi turvallisesti siirtyä ylempien vöiden ryhmään.

Kurssin aloittaessasi sinun ei tarvitse olla fyysisesti huippukunnossa, sillä harjoituksiin sisältyy aina myös lihas- sekä peruskuntoharjoituksia.

Kurssilla käydään läpi ITF Taekwon-Don salikäyttäytymissäännöt, opitaan lajin historiaa ja opetellaan harjoitusmetodit turvalliseen ja tehokkaaseen kamppailuharjoitteluun.

Kurssin päätteeksi oppilas voi osallistua vyökokeeseen, jossa voi ansaita ylemmän valkoisen tai jopa keltaisen vyöarvon. Kurssin jälkeen oppilaalla on tarvittavat tiedot jatkoharjoitteluun, jolloin oppilas voi turvallisesti siirtyä ylempien vöiden ryhmään.

D- ja C-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 10-vuotiaat ja nuoremmat harrastajat. Harjoituksia on 2 kertaa viikossa.

Ryhmän pelisäännöt syksy 2022

B-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 11-13-vuotiaat. Harjoituksia on 3 kertaa viikossa.
Ryhmän pelisäännöt syyskaudelle 2020.

A-juniorit (jatkoryhmä)

Ryhmässä harjoittelevat seuramme 14-17-vuotiaat. Harjoituksia on 3 kertaa viikossa. A-juniorit harjoittelevat aikuisten kanssa samassa ryhmässä.

9 gup – Dan (jatkoryhmä)

Alkeiskurssin jälkeen harjoittelija siirtyy treenaamaan muiden vyöarvojen kanssa samaan ryhmään. Taekwon-Do:ssa on käytössä vyöarvot, jotka ovat 10 gup – Dan.  Vyöarvoista kerrotaan lisää täällä.


Taekwon-Do on lajina elämän mittainen tie. ”Taekwon-Do on tieteellisiin menetelmiin perustuva keino hankkia kyky taistella sekä taito puolustaa itseään.”  Taekwon-Do:ssa harjoitelu kehittyy ja muuttuu. Jokaiselle vyöarvolle harjoitukset ovat eritasoisia, lajin harjoitukset kehittyvät ja muuttuvat vaativammiksi, perusasioita unohtamatta.