Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Pikkujuniorit

Pikkujuniorit (5-9-vuotiaat)

Alkeet

Kurssilla opitaan motorisia taitoja kamppailullisen leikin ja liikunnan kautta. Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Pikkukamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa.

Taekwon-Do on lajina elämän mittainen tie. Kurssi ei ole kilpailupainotteinen, mutta myöhemmässä vaiheessa kilpailukin on mahdollista, mutta ei pakollsta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Vyökokeet

Vyökokeet kuuluvat olennaisena osana Taekwon-Dossa kehittymiseen. Vyökokeissa käyminen ei ole pakollista, mutta ne rytmittävät lajillista oppimista ja pilkkovat tavoitteita pienempiin osiin.

Vyöjärjestelmä

Kaikki aloittavat alkeiskurssilla valkoisella vyöllä. Vyökokeisiin on mahdollista osallistua n. kaksi kertaa vuodessa. Valkoiseen vyöhön kerätään pikkujunioreiden vyökokeissa väriraitoja (keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta) ja mustan raidan saatuaan harrastajat valmistautuvat keltaisen vyön kokeeseen.

Fyysiset taidot

Pikkujuniori tutustuu kamppailuun leikkien ja pelien kautta. Alkeiskursseilla opetellaan lajin perustekniikoita kuten liikkumista, Taekwon-Do asentoja, potkuja, lyöntejä ja torjuntoja. Opintosuunnitelmaamme kuuluu mm. temppu- ja ketteryysradat, leikkimielinen kisailu ja tasapainoilu. Motorisia perustaitoja opitaan myös kuten ketteryyttä ja koordinaatiota. Opettelemme myös itsepuolustuksen perusteita pikkujuniorille sopivasta näkökulmasta.

Henkiset taidot

Alkeiskurssilla pikkujuniorit oppivat jo ensimmäisellä kerralla lajin salikäyttäytymistä. Kumarramme harjoituksien alussa ja lopussa opettajalle, harjoituskavereille ja treenisalille. Harjoitusalilla tärkeitä asioita ovat kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki. Salilla opetellaan myös sosiaalisia taitoja, reilun kaveruuden periaatteita ja ystävällisyyttä. On ehdottoman tärkeää, että harrastaja käyttäytyy hyvin niin salilla kuin salin ulkopuolella.

Juniorit ja kilpaileminen

Taekwon-Dossa kilpaileminen ei ole pakollista. Pikkujuniorin on kuitenkin mahdollista osallistua kansallisiin kilpailuihin. Junioreiden kilpailulajit Taekwon-Dossa ovat pyykkipoikaottelu (D- ja C-juniorit), pisteottelu, liikesarjat ja hyppypotkut. Hyvin nuorten lasten otteluissa ei sallita pääkontaktia lainkaan ja värivöiden kilpailusarjoihin osallistutaan pituuden mukaan.

Junioreiden kilpailuluokat

Kilpailuluokat VyöarvorajatIkärajat
Värivyöt, D-juniorit10 – 1 gup Alle 8-vuotiaat
Värivyöt, C-juniorit10 – 1 gup 8–11-vuotiaat
Värivyöt, B-juniorit10 – 1 gup11–14-vuotiaat
Värivyöt, A-juniorit10 – 1 gup14–17-vuotiaat
Mustat vyöt, juniorit (SM)1.Dan – 3.Dan13–18-vuotiaat

Jatkoryhmään siirtyminen

PIkkujuniori siirtyy jatkoryhmään ensimmäisen vyökokeensa jälkeen.