Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Nuoret & Aikuiset

Alkeiskurssi (yli 14 vuotiaat, nuoret sekä aikuiset)

Taekwon-Do alkeiskurssilla opetellaan kamppailun perusteita perustekniikasta itsepuolustukseen. Teknisen harjoittelun ohessa myös kunto nousee, liikkuvuus paranee, taitovarasto karttuu ja opitaan harjoittelemaan mukavassa treeniyhteisössä.

Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Kamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa.

Taekwon-Do on lajina elämän mittainen tie. Kurssi ei ole kilpailupainotteinen, mutta myöhemmässä vaiheessa kilpailukin on mahdollista, mutta ei pakollista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Vyökokeet

Vyökokeet kuuluvat olennaisena osana Taekwon-Dossa kehittymiseen. Vyökokeissa käyminen ei ole pakollista, mutta ne rytmittävät lajillista oppimista ja pilkkovat tavoitteita pienempiin osiin. Alkeiskurssilla opit kaiken tarvittavan ensimmäiseen vyökokeeseen.

Vyöjärjestelmä

Kaikki aloittavat alkeiskurssilla valkoisella vyöllä. Vyökokeisiin on mahdollisuus seurassamme n. kaksi kertaa vuodessa.
Jos sinulla on jo ITF Taekwon-Dossa aiemmin graduoitu värivyö jatkat harrastustasi siltä tasolta. Tässä tapauksessa ole suoraan yhteydessä seuran vastuuohjaajaan.

Fyysiset taidot

Taekwon-Do kuuluu kaikille, joten alkeiskurssille voit ilmoittautua sellaisena kuin olet. Et tarvitse pohjalle rautaista kuntoa tai aiempaa tietoa ja kokemusta kamppailulajeista. Kurssilla kuntosi nousee ja jokainen etenee omassa tahdissaan. Aikuisille ei ole yläikärajaa, eikä kamppailun aloittaminen ole koskaan myöhäistä.
Alkeiskursseilla opetellaan lajin perustekniikoita kuten liikkumista, Taekwon-Do asentoja, potkuja, lyöntejä ja torjuntoja. Opettelemme myös itsepuolustuksen perusteita ja toimimista uhkaavassa tilanteessa.

Henkiset taidot

Alkeiskurssilla opetellaan jo ensimmäisellä kerralla lajin salikäyttäytymistä. Kumarramme harjoituksien alussa ja lopussa opettajalle, harjoituskavereille sekä treenisalille. Harjoitusalilla tärkeitä asioita ovat kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki. Salilla opetellaan myös sosiaalisia taitoja, reilun kaveruuden periaatteita ja ystävällisyyttä. On ehdottoman tärkeää, että harrastaja käyttäytyy hyvin niin salilla kuin salin ulkopuolella. Seuramme ilmapiiriin voit tutustua instagramissa @taekwondojyvaskyla tai näillä sivuilla.
Lajiin kuuluu myös lajisanastoa ja teoriaa joihin saat materiaalin seuralta.

Kilpaileminen Taekwon-Dossa

Taekwon-Dossa kilpaileminen ei ole pakollista. Kilpailulajit Taekwon-Dossa ovat liikesarjat, erikoistekniikat, A- ja B-junioreilla sekä aikuisilla pisteottelu, D- ja C-junioreilla pyykkipoikaottelu. Aikuiset kilpailevat myös voimamurskauksessa. Lajissa kilpaillaan oman salin kisoista, MM-tasolle saakka.

KilpailuluokatVyöarvorajatIkärajat
Värivyöt, C-juniorit10 – 1 gup8–11-vuotiaat
Värivyöt, B-juniorit10 – 1 gup11–14-vuotiaat
Värivyöt, A-juniorit10 – 1 gup14–17-vuotiaat
Värivyöt, aikuiset10 – 1 gup18 vuotta
Mustat vyöt, aikuiset (SM)1. – 6. Dan 18 vuotta

Jatkoryhmään siirtyminen

Harjoittelijat siirtyvät jatkoryhmään ensimmäisen graduoidun vyökokeensa jälkeen, jolloin harjoittelijalla on hallussaan tarvittavat perustiedot lajista ja harjoittelusta Taekwon-Do salilla.