Juniorit (10-13-vuotiaat)

Alkeet

Taekwon-Do on itämainen kamppailulaji, johon kuuluu isona osana myös henkinen kasvu. Kamppailija oppii muiden taitojen ohella muun muassa kärsivällisyyttä, kohteliaisuutta, ihmissuhdetaitoja sekä kasvattaa itsetuntoa liikunnallisen ja kivan harrastuksen parissa. Alkeiskursseilla opetellaan lajin perustekniikoita kuten liikkumista, Taekwon-Do asentoja, potkuja, lyöntejä ja torjuntoja. Kurssi ei ole kilpailupainotteinen, mutta myöhemmässä vaiheessa kilpaileminen on mahdollista, mutta ei pakollista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Vyökokeet

Vyökokeet kuuluvat olennaisena osana Taekwon-Dossa kehittymiseen. Vyökokeissa käyminen ei ole pakollista, mutta ne rytmittävät lajillista oppimista ja pilkkovat tavoitteita pienempiin osiin.

Vyöjärjestelmä

Kaikki aloittavat alkeiskurssilla valkoisella vyöllä. Vyökokeisiin on mahdollista osallistua n. kaksi kertaa vuodessa. Valkoiseen vyöhön kerätään pikkujunioreiden vyökokeissa väriraitoja (keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta) ja mustan raidan saatuaan harrastajat valmistautuvat keltaisen vyön kokeeseen.

Fyysiset taidot

Juniorit opettelevat kamppailutaitoja jo hieman lajiomaisemmin kuin pikkujuniorit. Junioriryhmissä ensisijainen tavoite on kuitenkin tarjota kiva, hauska ja positiivisesti harjoittelijan henkisiä- ja fyysisiätaitoja kehittävä harrastus!

Henkiset taidot

Alkeiskurssilla juniorit oppivat jo ensimmäisellä kerralla lajin salikäyttäytymistä. Kumarramme harjoituksien alussa ja lopussa opettajalle, harjoituskavereille ja treenisalille. Harjoitusalilla tärkeitä asioita ovat kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki. Salilla opetellaan myös sosiaalisia taitoja, reilun kaveruuden periaatteita ja ystävällisyyttä. On ehdottoman tärkeää, että harrastaja käyttäytyy hyvin niin salilla kuin salin ulkopuolella.

Juniorit ja kilpaileminen

Taekwon-Dossa kilpaileminen ei ole pakollista. Pikkujuniorin on kuitenkin mahdollista osallistua kansallisiin kilpailuihin. Junioreiden kilpailulajit Taekwon-Dossa ovat pyykkipoikaottelu (D- ja C-juniorit), pisteottelu, liikesarjat ja hyppypotkut. Hyvin nuorten lasten otteluissa ei sallita pääkontaktia lainkaan ja värivöiden kilpailusarjoihin osallistutaan pituuden mukaan.

Junioreiden kilpailuluokat

KilpailuluokatVyöarvorajatIkärajat
Värivyöt, D-juniorit10 – 1 gupAlle 8-vuotiaat
Värivyöt, C-juniorit10 – 1 gup8–11-vuotiaat
Värivyöt, B-juniorit10 – 1 gup11–14-vuotiaat
Värivyöt, A-juniorit10 – 1 gup14–17-vuotiaat
Mustat vyöt, juniorit (SM)1.Dan – 3.Dan13–18-vuotiaat
Jatkoryhmään siirtyminen

Harjoittelija siirtyy jatkoryhmään ensimmäisen vyökokeensa jälkeen.