Olympiamitalisti Mira Potkonen vierailulle Jyväskylään!

Olympiamitalisti Mira Potkonen vierailulle Jyväskylään!

Jyväskylässä järjestetään tytöille ja naisille suunnattu otteluleiri 8.-9.1.2022. Leirin järjestää Jyväskylän ITF Teakwon-Do ry. Leirin pääopettajana toimii sabumnim Heli Karjalainen, 6. Dan ja lauantaina vierailevaksi opettajaksi on tulossa olympiamitalisti Mira Potkonen!

Leirin teemana on ottelu ja itsepuolustus ja leiri on avoin kaikille yli 13-vuotiaille naisharrastajille. Lauantaina 8.1. leirille voi osallistua kamppailuharrastajia muistakin kuin Suomen ITF Taekwon-Do ry:n (SITF) seuroista. Sunnuntain leiripäivä on puolestaan suunnattu ainoastaan SITF-jäsenseurojen harrastajille, joilla on vähintään vyöarvo 8 gup. Leirille odotetaan kymmeniä kamppailuharrastajia eri seuroista ympäri Suomen.

Heli Karjalainen on Tampereen yliopiston Taekwon-Don päävalmentaja ja aktiivinen toimija lajityössä Suomessa.

Karjalainen on tehnyt pitkän maajoukkueuran saavuttaen yli 40 arvokisamitalia, joista mainittakoon MM-hopeaa joukkueottelussa 2007, 2009, MM-pronssia ottelussa 2007, EM-hopeaa joukkueottelussa 2003, 2007, 2009 ja EM-pronssia ottelussa 2001, 2005.

Idea naisille ja tytöille suunnatusta otteluleiristä virisi satunnaisista keskusteluista, joissa oli mukana edustajia eri seuroista ympäri Suomen. Taekwon-dolle on ominaista, että naiset ja miehet harjoittelevat aina yhdessä alkeiskursseilta lähtien ja jokaisella harrastajalla on sukupuolesta riippumatta mm. samanlainen harjoitteluasu ja -varusteet. Kansallisten kilpailuiden ottelusarjoissa naisia on ollut kuitenkin verrattain vähän. Leirin järjestämisen taustalla on toive, että tällä voitaisiin rohkaista naisia ottelussa.

Naisharrastajilta on kantautunut toiveita, että heillä olisi mahdollisuus harjoitella ottelua ja itsepuolustusta ainoastaan naisten kesken, koska tämäntyyppinen harjoittelu koetaan turvallisemmaksi. – Milla Suorsa, Jyväskylän seuran vastuuohjaaja

Osan lauantain 8.1. harjoituksista ohjaa olympiamitalisti, nyrkkeilijä Mira Potkonen.

Mira on Tampereen Voimailuseuran urheilija ja saavuttanut urallaan mm. Olympiapronssia 2021, 2016, MM-pronssia 2019, 2016 ja Euroopan mestaruuden 2019, 2018 ja lukuisia Suomen mestaruuksia.

Seuran puheenjohtaja Toni Kiviniemi näkee tämän leirin tärkeänä tapahtumana itsekin kahden tyttöharrastajan isänä.

Tämä on nuorille sekä aikuisharrastajille hieno mahdollisuus päästä treenaamaan vertaistensa kanssa, ja vieläpä mahtavien ohjaajien tukemana. – Toni Kiviniemi, Jyväskylän ITF Taekwon-Do ry:n puheenjohtaja

Tarkempaa tietoa leirin ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeet löytyy Jyväskylän ITF Taekwon-Don sivuillta. https://www.taekwondojkl.fi/tyttojen-ja-naisten-leiri/

LEIRIVASTAAVA
Milla Suorsa
p. 044 5643 444
leirit@taekwondojkl.fi