Kevätkausi päätelty iloisissa tunnelmissa!

Kevätkausi päätelty iloisissa tunnelmissa!

Ilo treenaamisesta ja treenikaverista oli vahvasti läsnä Jyväskylän ITF Taekwon – Don kevätkauden päättäjäisissä torstaina 3.6. Juuri kesän kynnyksellä kokoontumisrajoituksia lievennettiin ja tapasimme ulkoilmatreenien merkeissä isolla porukalla. 

D- ja C- junioreiden treeneihin osallistui 23 harjoittelijaa ja mukana oli mukava joukko huoltajia ja muita junnujen läheisiä. 

Aikuisten ja A- ja B- junioreiden yhteisiin harjoituksiin 34 harjoittelijaa ja heidän läheisiään. Aikuiset ovat harjoitelleet edellisen kerran salissa marraskuussa 2020 ja vain muutaman kerran ulkona ennen tätä yhteistä treeniä, joten jälleennäkeminen tuntui sen vuoksi vielä entistäkin paremmalta. 

Lämmin kiitos kaikille treenaajille, ohjaajille, taustajoukoille kaudesta. Kausi oli koronan vuoksi vähintäänkin omituinen, mutta taaksepäin katsoen voidaan kuitenkin todeta, että näissä poikkeusoloissa olemme kuitenkin selvinneet seurana kiitettävin arvosanoin ja oppineet jälleen paljon uutta. Kriiseissä on aina myös mahdollisuus. 

Vuoden palkitut 

Molemmat treenit päättyivät kunniakujaan, jonka läpi jokainen treenaaja juoksi kannustusten saattelemana. Kunniakuja on muistutus siitä, että ihan jokainen treenaaja ja ohjaaja ansaitsee kiitoksen ja kannustuksen tästä vuodesta. Jokainen treenaaja antaa omalla treenaamisellaan ja läsnäolollaan panoksensa siihen, että seuramme voi hyvin, kasvaa ja kehittyy. Treenien päätteeksi nimettiin tämän lisäksi sellaisia henkilöitä, jotka ovat omalla toiminnallaan tukeneet seuramme toimintaa erityisen paljon. 

Harrastajat äänestävät joka vuosi keskuudestaan vuoden Do – palkinnon saajan.  DO-palkinnon saaja on osoittanut kauden aikana sellaista treenikaveruutta ja esimerkillisyyttä, joka tukee Taekwon-Don periaatteita. Harrastaja on kohtelias, huomaavainen muita harrastajia kohtaan, tsemppaaja ja harjoittelee hyvässä hengessä.Tänä vuonna aikuisten ryhmästä Do-palkinnon sai kaksi henkilöä: Henry Kokko sekä Hannu Puoliväli. AB junioreiden Do – palkinnon sai Juho Puoliväli. D- ja C-junnujen ryhmissä Do-palkinnon saivat Salsabil Islam, Tinka-Liina Savallampi, Nea Iholainen, Aleksi Tiainen, Jonne Partanen ja Unna Kiviniemi.

Vuoden ohjaajaksi seuran harrastajat äänestivät Toni Kiviniemen. Toni on ottanut paljon vastuuta seuran harjoitusten ohjaamisesta ja sijaistanut kyselemättä, kun ohjaajaa on tarvittu poissaolevan tilalle. Toni on mm. kouluttautunut kauden aikana, auttanut kausisuunnitelman organisoinnissa ja koordinoinut kisatiimin e-kisoihin menestyksekkäästi. Toni on esimerkillinen ja helposti lähestyttävä ohjaaja ja ottaa sellaista vastuuta mitä siniseltä vyöltä ei edes lajissa vaadita.

Vuoden apuohjaajaksi harrastajamme äänestivät Erika Kiviniemen, joka nuoresta iästään huolimatta vetää monipuolisia treenejä niin etänä kuin livenäkin. Erika on erittäin pidetty ohjaaja varsinkin lasten keskuudessa, Nuoresta iästä huolimatta Erika on rohkea ja itsenäinen ohjaaja. Erika ohjaa mennen tullen myös itseään vanhempia harrastajia ja jopa aikuisia jännittämättä.

Ahkerimman treenaajan palkinnot jaettiin treenikertojen määrän perusteella. D- ja C-junioreiden ryhmästä palkittiin ahkerimpana treenaajana Jooa Mattila.  A- ja B- junnujen ryhmässä vuoden ahkerin treenaaja oli Juho Puoliväli ja aikuisten ryhmässä Anu Pihl. Ahkerin etätreenaaja oli puolestaan Minna Kilpala. 

Vuoden kilpailijaksi nimettiin tänä vuonna koko AETF European E-tournamentiin osallistunut joukkue, joka päätti haastaa itsensä, astua uudenlaiseen kilpailun maailmaan ja osallistua e-kilpailuun. Tämä onnistui upeasti ja tuloksena oli lukuisten pistesijojen lisäksi kolme kultaa ja yksi pronssi. Joukkueeseen kuuluivat Toini Kauppinen, Terhi Partanen, Toivo Peltola, Juho Puoliväli, Anu Pihl, Minna Kilpala, Veera Kilpala, Vilma Kilpala, Toni Kiviniemi, Erika Kiviniemi ja valmentajina joukkueelle toimivat Toni Kiviniemi, Kaisa Kuismanen, Milla Suorsa ja Jari Ramberg.

Vuoden huoltaja -palkinto meni Satu Hovisalmelle sekä Teemu Hakalalle. Satu ja Teemu ovat aktiivisia huoltajia seurassamme jo monetta vuotta. Satu ja Teemu virittävät huoltajien keskuudessa keskusteluja ja osallistuvat seuran kehittämiseen. Satu ja Teemu ovat mm. auttaneet löytämään seuralle kirjanpitäjän, olivat mukana OKM:n seuratukihankkeen työryhmässä ja Satu liittyi seuran historian ensimmäisenä harrastajan vanhempana hallitukseen tuomaan huoltajien näkökulmaa päätöksentekoon. Huoltajien rooli on erittäin merkityksellinen koko seurallemme. Heidän taustatuki ja toiminta on korvaamatonta työtä, josta emme aina muista kiittää tarpeeksi.

Vuoden seura-aktiivina palkittiin seuramme tiedottaja Anu Pihl. 

Seuran kevätkokous 30.5.2020 

Kauden päättämiseen kokonaisuuteen liittyi myös seuran kevätkokous, joka pidettiin 30.5.2021. Paikalla oli 11 osallistujaa. Kevätkokouksessa tarkasteltiin seuramme toimintaa vuonna 2020. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus, tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan kertomus. Toimintakertomus on nähtävillä seuran nettisivuilla https://www.taekwondojkl.fi/meidan-seura/toimintakertomukset/ . Käy ihmeessä lukemassa, siitä saa hyvän kokonaiskuvan seuran toiminnasta, vaikka vuosi 2020 oli varsin poikkeuksellinen Covid-19 pandemian vuoksi. Covid-19 vaikutti esimerkiksi siihen, että kilpailutoiminta oli varsin vähäistä. 

Kevätkausi on nyt virallisesti saateltu päätökseen, mutta mikä parasta kesäkausi on jo käynnissä! 

Tule mukaan treenaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *