Jyväskylän ITF Taekwon-Do

4 gup – 1 gup

Liikesarjat (TUL, patterns)

Joong-Gun, 32 liikettä
Liikesarja on nimetty isänmaallisen Ahn Joong-Gunin mukaan. Hän salamurhasi Hiro-Bumi Iton, ensimmäisen Japanilaisen kenraalikuvernöörin Koreassa. Ito näytteli merkittävää osaa Japanin ja Korean yhteenliittämisessä. 32 liikettä kuvastaa herra Ahnin ikää, kun hänet teloitettiin Lui-Shungin vankilassa vuonna 1910.

Kuuntele Suomen ITF taekwon-Don tiesitkö tätä liikesarjoista podcast-sarjan Joon-Gun jakso tästä linkistä: Joon-Gun

Toi-Gye, 37 liikettä
On merkittävän oppineen Yi Hwangin (1500-luvulla) nimimerkki. Hän oli uuskungfutselaisuuden perustaja. Liikesarjan 37 liikettä viittaavat hänen syntymäpaikkaansa 37. leveysasteella. Diakrammi tarkoittaa ”oppinutta, koulutettua”.

Kuuntele Suomen ITF taekwon-Don tiesitkö tätä liikesarjoista podcast-sarjan Toi-Gye jakso tästä linkistä: Toi-Gye

Hwa-Rang, 29 liikettä
Hwa-Rang on nimetty Hwa-Rang-nimisen nuorisoryhmän mukaan, joka toimi Silla-dynastiassa 600-luvulla. Liikesarjan 29 liikettä viittaavat 29. jalkaväkidivisioonaan, jossa Taekwon-Do kehittyi kypsyyteensä 1950-luvulla. Nimi Hwa-Rang tarkoittaa miehuuden kukka tai miehisyyden kukoistuksen tie.

Kuuntele Suomen ITF taekwon-Don tiesitkö tätä liikesarjoista podcast-sarjan Hwa-Rang jakso tästä linkistä: Hwa-Rang

Choong-Moo, 30 liikettä
Choong-Moo on nimi, joka annettiin Joseon-dynastian amiraali Yi Soon-Sinille. Hänen kerrotaan keksineen vuonna 1592 ensimmäisen panssaroidun taistelualuksen nimeltään Kobukson. Alusta väitetään nykyisen sukellusveneen edelläkävijäksi. Tämän liikesarjan päättyminen vasemman käden hyökkäykseen kuvastaa hänen valitettavaa kuolemaansa, jota ennen hänellä ei ollut tilaisuutta osoittaa uskollisuuttaan kuninkaalle.

Kuuntele Suomen ITF taekwon-Don tiesitkö tätä liikesarjoista podcast-sarjan Choong-Moo jakso tästä linkistä: Choong-Moo