Seuraamme ensimmäinen SM-kulta viikonlopun SM-kilpailuista Kempeleessä!

Seuraamme ensimmäinen SM-kulta viikonlopun SM-kilpailuista Kempeleessä!

Jyväskyläläiset menestyivät taekwon-don SM-kisoissa – neljä SM sijoitusta!

Jyväskyläläiset keräsivät kaiken kaikkiaan 22 mitalia viikonloppuna Kempeleessä käydyistä mustien vöiden SM-kilpailuista ja värivöiden HelmiCup -kilpailuista.

Yksi SM-kulta, kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi!

Kempeleen Linnakangastalolla 4.-5. helmikuuta 2023 järjestetyt taekwon-don SM-kilpailut sujuivat keskisuomalaisittain upeasti. Jyväskylän ITF Taekwon-Don Juho Puoliväli nappasi kaksi juniorisarjojen SM-mitalia, joista kirkkain mitali on kultainen! Juho voitti SM-kultaa 1. Dan liikesarjoista ja SM-hopeaa erikoistekniikoista (hyppypotkut). Lisäksi Erika Kiviniemi sijoittui SM-hopealle tyttöjen 1. Dan liikesarjoissa ja Kaisa Kuismanen SM-pronssille 2. Dan liikesarjoissa.

Juho Puoliväli (15v) ja Erika Kiviniemi (13v) ovat tuoreita mustia vöitä, joten he kilpailivat SM-sarjoissa ensimmäistä kertaa. Nuoresta iästään huolimatta kummallakin on jo paljon kokemusta kilpailemisesta. Taekwon-dossa mustan vyön voi saada aikaisintaan täytettyään 13-vuotta, joten Kiviniemi on poikkeuksellinen juniori lajissa jo muidenkin saavutusten saralla. 

“Lauantaina olin hyvässä vireessä ja kilpailu oli tiukka. Menestys oli ennakko-oletuksia parempaa ja suomenmestaruuden voittaminen tuntui hyvältä näin lajin harrastelijaurheilijana”, kommentoi Juho Puoliväli.

“Oli mahtavaa päästä taas kisaamaan ja katsomaan mihin asti tällä kertaa yltää. Olikin jo ikävä kisojen hulinaa ja meininkiä. Tästä oli hyvä aloittaa tämän kauden kisasaldo.”, kertoo Suomen maajoukkeeseenkin pyrkivä Erika Kiviniemi.

Samassa yhteydessä mustien vöiden suomenmestaruuskilpailuiden kanssa kisattiin myös värivöille suunnattu HelmiCup. Siellä Jyväskylää edusti 12 värivyötä, joista menestyksekkäimpiä olivat punavöinen Veera Kilpala (17v) kahdella kultamitalilla (liikesarjat ja voimamurskaus) ja vihreävöinen Unna Kiviniemi (10v) kahdella kultamitallilla (ottelu ja liikesarjat) ja yhdellä pronssimitalilla (erikoistekniikat). Mainittakoon esimerkkinä, että Veera Kilpala voitti kultaa tiukassa voimamurskauskilpailussa ja voitto ratkesi kyynärpäällä tehdyllä murskauksella. 

”Viikonloppu vaati paljon keskittymistä, mutta kisoissa fiilis oli kuitenkin hyvä ja suhteellisen rento. Mukavaa, että tuli onnistumisia, mutta paljon jäi treenattavaakin.” kommentoi Veera Kilpala.

Seuramme nappasi värivöiden HelmiCup kisoista 6 kultamitalia, joista mainittakoon vielä Toivo Peltolan voitto erikoistekniikoissa ja Wiljam Suorsan voitto ottelussa. 

Kaikki seuran mitalit 👇

JUNIORIT

🥇KULTAA
Juho Puoliväli (1. Dan liikesarjat)
Juho Puoliväli (avoimet liikesarjat)
Erika Kiviniemi (sai ottelusta SM-kultamitalin sarjan ainoana osallistujana)
Veera Kilpala (liikesarjat)
Veera Kilpala (voimamurskaus)
Toivo Peltola (erikoistekniikat)
Wiljam Suorsa (ottelu)
Unna Kiviniemi (ottelu)
Unna Kiviniemi (liikesarjat)

🥈HOPEAA
Juho Puoliväli (1. Dan erikoistekniikat)
Erika Kiviniemi (1. Dan liikesarjat)
Toivo Peltola (ottelu)
Vilma Kilpala (liikesarjat)
Kasper Hakala (liikesarjat)
Arja Rousi (erikoistekniikat)

🥉PRONSSIA
Unna Kiviniemi (erikoistekniikat)
Kasper Hakala (ottelu)
Erika Kiviniemi (avoin ottelu)
Aarni Laukkanen (ottelu)

AIKUISET

🥈HOPEAA
Minna Kilpala (voimamurskaus)

🥉PRONSSIA
Kaisa Kuismanen (2. Dan liikesarjat)
Sami Kangasvieri (1. Dan liikesarjat +36v)
Minna Kilpala (liikesarjat)

Lisäksi seuramme palkittiin Vuoden 2022 tapahtuma -palkinnolla SITF:n Suurleirin järjestämisestä kesällä 2022.

Pohjoissuomalaisen Taekwon-Do Akatemian järjestämät SM- & HelmiCup -kilpailut keräsivät Kempeleen Linnakangastalolle yli 180 kilpailijaa ympäri Suomen. Suomalaisessa taekwon-dossa eletään nyt historiallista vuotta, kun lajin MM-kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa koskaan maassamme, Tampereella 4.-10. syyskuuta.

Ensi vuonna taekwon-don SM-kilpailut järjestetään Jyväskylässä helmikuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *