Jyväskylään kuusi mitalia Taekwon-Don World Cup -kisoista

Jyväskylään kuusi mitalia Taekwon-Don World Cup -kisoista

Jyväskylän ITF Taekwon-Don edustajat voittivat yhteensä kuusi mitalia 1.-9.10.2022 järjestetyissä World Cup -kilpailuissa Slovenian Koperissa.

ITF Taekwon-Don kahdeksannet World Cup -kilpailut järjestettiin 1.-9.10.2022 Koperissa, Sloveniassa. Mukana oli yli 1000 kilpailijaa 52:sta maasta, ja Suomi sijoittui 57:llä kilpailijalla maatilastossa upeasti kuudenneksi. Lisää suomalaisten kisamenestyksestä voit lukea: https://taekwon-do.fi/suomalaisseurat-menestyivat-maailmancupin-kilpailuissa-koperissa/

World Cup -kilpailut järjestetään kahden vuoden välein eri maissa. Maailmancupin kisoissa sarjoja löytyy vyöarvon mukaan sinisestä vyöstä aina 6. Dan mustiin vöihin asti. Kilpailusarjoja löytyy ikäsarjoittain: 12-14 vuotiaat, 15-17 vuotiaat, 18-35 vuotiaat, 36-45 vuotiaat ja yli 46 vuotiaat. Kilpailulajeja ovat ottelu, liikesarjat, erikoistekniikat, joukkueottelu, joukkue-liikesarjat sekä vain mustille vöille voimamurskaus ja näytösottelu.

Kuvassa: Kaisa Kuismanen, Hanna Peltola, Toni Kiviniemi, Erika Kiviniemi, Vilma Kilpala, Toivo Peltola, Veera Kilpala, Minna Kilpala
Kuva: Joni Tuohimaa

Jyväskylästä mukana oli kahdeksan hengen joukkue, joista seitsemän kilpailijaa. Valmentajina toimivat Kaisa Kuismanen, Toni Kiviniemi ja Hanna Peltola. Joukkueeseen kuului lisäksi Erika Kiviniemi, Toivo Peltola, Minna Kilpala, Veera Kilpala ja Vilma Kilpala. Jyväskylän joukkue saavutti yhteensä yhden kullan, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Mitalit tulivat sinisille ja punaisille vöille tarkoitetuista sarjoista. Kaikille osallistujille kyseessä olivat ensimmäiset kilpailut ulkomailla, mutta kokemusta on haettu kisoista ympäri Suomena jo useamman vuoden ajan.

Sijoitukset World Cup -kilpailuista Sloveniassa 1.-9.10.2022

Kultaa
Veera Kilpala, liikesarjat 15-17-vuotiaat tytöt 4.-3. gup

Hopeaa
Toni Kiviniemi, liikesarjat 36-45-vuotiaat miehet 2.-1. gup
Minna Kilpala, liikesarjat 36-45-vuotiaat naiset 4.-3. gup
Veera Kilpala, ottelu 15-17-vuotiaat tytöt yli 65 kg

Pronssia
Toni Kiviniemi, ottelu 36-45-vuotiaat miehet 70-84 kg
Minna Kilpala, ottelu 36-45-vuotiaat naiset yli 69 kg

Kilpailupäivinä hallilla riitti tekemistä ja näkemistä, kun omien suoritusten lisäksi pääsi seuraaman läheltä huipputason suorituksia urheilijoilta ympäri maailmaa. Aikaa jäi myös hieman tutustua Koperiin, uida meressä ja tietysti syödä hyvää ruokaa.

Onnistumisia tuli kehässä vaikka kaikista onnistumisista ei mitaleilla palkittu. Kisoista saatiin paljon kokemusta, ja motivaatiota löytyy harjoitella ja parantaa omaa tekemistä seuraavat kisat jo mielessä pitäen.

Kisoihin voi lähteä vaikka ei olisi ennen kilpaillut, mutta suosittelemme vahvasti hankkimaan edes hieman kisakokemusta lähikisoista ennen ulkomaille lähtemistä. Mukaan voi lähteä myös huoltajaksi tai kannattajaksi, jos ei itse halua kilpailla.

Suosittelemme kaikille lähtemistä, reissusta saa paljon irti. Hyvällä porukalla on mukavaa matkustaa ja tehdä yhdessä. Jos kiinnostus heräsi lähteä ensi kerralla mukaan, ole rohkeasti yhteydessä kisaporukkaan ja kysele lisätietoja. Toivottavasti seuraaviin World Cup -kisoihin saamme Jyväskylästä vielä suuremman joukkueen matkaan!

Iso kiitos World Cup joukkueen sponsoroinnista ja yhteistyöstä:
Imitaattori Matti Peltola (@imitaattorimatti)
Nosto ja Kuljetus Ruuska Ky (@kuljetusliikeruuska)

Kuvat: Joni Tuohimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *