15 kultamitalia Jyväskylään – Taekwon-Dossa kilpailtiin lauantaina 2.4. Torniossa

15 kultamitalia Jyväskylään – Taekwon-Dossa kilpailtiin lauantaina 2.4. Torniossa

Viisitoista kultamitalia, seitsemän hopeaa ja viisi pronssia!

Putaan urheiluhallilla Torniossa lauantaina 2. huhtikuuta 2022 järjestetyt ITF Taekwon-Don mustien vöiden SM- ja värivöiden Kevät Cup -kilpailut sujuivat keskisuomalaisittain hienosti. Yksi mitalisteista on Joutsalainen Sami Kangasvieri napaten SM pronssin voimamurskauksesta. Kangasvieri osallistui lisäksi liikesarjoihin sijoittuen jaetulle viidennelle sijalle. 

Värivöiden kilpailuissa aikuisten sarjoissa Minna Kilpala toi kultaa liikesarjoissa ja junioreiden sarjoista seuraan kertyi hurjat kolmetoista kultamitalia. Menestyneimmät juniorit kilpailuissa olivat Erika Kiviniemi voittaen kultaa liikesarjoissa, erikoistekniikoissa ja ottelussa ja Veera Kilpala taistellen kultaa liikesarjoissa ja voimamurskauksessa ja hopeaa ottelussa. 

Seuramme oli toiseksi parhain seura koko kilpailuissa. Kilpailujen kolmen parhaan kilpailijan joukossa oli Minna Kilpala ja Erika Kiviniemi. Lisäksi Erika Kiviniemi palkittiin kisojen parhaimpana tyttöjuniorina. 

Kaikki mitalit

Kultaa
Erika Kiviniemi liikesarjat
Erika Kiviniemi erikoistekniikka
Erika Kiviniemi ottelu
Veera Kilpala liikesarjat
Veera Kilpala voimamurskaus
Wiljam Suorsa Liikesarjat
Nea Iholainen pyykkipoikaottelu
Aleksi Tiainen pyykkipoikaottelu
Minna Kilpala voimamurskaus
Minna Kilpala liikesarjat
Minna Kilpala erikoistekniikka
Toivo Peltola erikoistekniikka
Unna Kiviniemi ottelu
Unna Kiviniemi erikoistekniikka
Juho Puoliväli erikoistekniikka
Juho Puoliväli liikesarjat

Hopeaa
Veera Kilpala ottelu
Wiljam Suorsa ottelu
Aleksi Tiainen liikesarjat
Toivo Peltola ottelu
Terhi Partanen liikesarjat
Tinka-Liina Savallampi erikoistekniikka
Toini Kauppinen ottelu

Pronssia
Unna Kiviniemi liikesarjat
Terhi Partanen ottelu
Toini Kauppinen erikoistekniikka
Arja Rousi pyykkipoikaottelu

Sami Kangasvieri voimamurskaus (SM)

Suomen ITF Taekwon-Do ry (SITF) palkitsi Milla Suorsan ja Erika Kiviniemen vuoden 2021 parhaimmistoon

ITF taekwon-don kansallinen lajiliitto Suomen ITF Taekwon-Do ry (SITF) palkitsee vuosittain vuoden ansioituneimpia SM-kilpailujen yhteydessä. SITF palkitsi lauantaina seuran vastuuohjaajan Milla Suorsan Vuoden Valmentaja 2021 palkinnolla. Lisäksi seuran junioriharrastaja Erika Kiviniemi palkittiin Vuoden Junioriksi 2021. Palkitsemiseen vaikuttavat kaikki Suomen harrastajat äänestämällä ehdokkaiden joukosta. Tunnustukset ovat suuri kunnianosoitus valtakunnallisella tasolla. 

Milla on tehnyt seuran vastuuohjaajana johtamansa ohjaajatiimin kanssa uskomattoman hienoa työtä Jyväskylän ITF Taekwon-Dossa. Seura on kasvanut räjähdysmäisesti ja harrastajista näkyy into ja ilo. Jyväskylän ITF Taekwon-Do on yksi SITF:n viime vuosien suurista menestystarinoista ja sen suurimpana taustavoimana on Milla Suorsa.

Erika on 12-vuotias ylempi punainen vyö (1.gup) ja palkittu omassa seurassa kauden 2020-2021 apuohjaajana. Erika on ohjannut korona-aikana etäharjoituksia niin junioreille, kuin aikuisillekin. Erika toimii aktiivisena apuohjaajana ja on peloton ohjaaja riippumatta siitä ketä on riveissä läsnä. Erika pärjää myös erinomaisesti kilpailuissa. Lisäksi Erika on Jyväskylän seuran hallituksessa junioreiden edustaja. Erika toimii erinomaisena esimerkkinä Taekwon-Don periaatteista seuran muille junioreille.

Vuoden ansioituneimmat 2021 kokonaisuudessaan SITF:n verkkosivuilla http://www.taekwon-do.fi/vuoden-ansioituneet-2021-julkistettiin-seurafoorumin-yhteydessa/

Tänäkin vuonna tavanomaisesti helmikuussa järjestettäviä kilpailuja jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian vuoksi ja typistämään yksipäiväiseksi. Samassa yhteydessä SM–kilpailuiden lisäksi lauantainaa kisattiin Taekwon-Don värivöille suunnatut Kevät Cup -kilpailut. Kaiken kaikkiaan tapahtuma keräsi 139 kilpailijaa eri puolilta Suomea, eteläisimpien kisavieraiden matkatessa mm. Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.

Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji sisältää runsaasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä rutkasti kärsivällisyyttä. Harrastajilta edellytetään myös muun muassa kohteliaisuutta ja hyvää käytöstä.

Lisätietoja Taekwon-Dosta: http://www.taekwon-do.fi/taekwon-do/mita-taekwon-do-on/

Jyväskylän ITF Taekwon-Don verkkosivut https://www.taekwondojkl.fi/ 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

Toni Kiviniemi puheenjohtaja@taekwondojkl.fi p. +358 40 0804188

Milla Suorsa milla.suorsa@taekwondojkl.fi p. +358 44 5643 444

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *